Bronze på taget: Eurotags Derbigum NT tagmembran er nu Cradle to Cradle certificeret

Danske Eurotag går ikke på kompromis med deres produktion af tagpapløsninger - det skal være cirkulært og med fokus på genanvendelse. Nu styrkes tagpapleverandørens profil med en Cradle to Cradle certificering af tagmembranen Derbigum NT.

 

Genanvendelse er et nøgleord hos Eurotag. Virksomheden, med hovedkontor i Brabrand, har de seneste 30 år arbejdet målrettet med løbende at omstille og finjustere deres produktion af tagmembraner, så både processerne og de endelige løsninger er så miljøvenlige som muligt.

 

I samspil med deres producent i Belgien, Derbigum, har Eurotag specialudviklet en genanvendelsesproces, der benyttes i forbindelse produktionen af alle deres tagmembraner – herunder Derbigum NT.

 

Det arbejde har nu opnået anerkendelse i form af en Cradle to Cradle-certificering på bronzeniveau af tagmembranen Derbigum NT.

 

”Hos Eurotag vil vi gerne gå forrest, når det kommer til bæredygtig produktion og genanvendelse af byggematerialer. Derfor er vi naturligvis utroligt stolte af denne certificering, for den er et udtryk for, at der er handling bag vores ord, når vi slår os op som branchens bæredygtige aktør” udtaler administrerende direktør hos Eurotag, Peter Kranz.

 

Det stopper ikke her

Med Cradle to Cradle-certificeringen markerer Eurotag og deres belgiske producent sig som en af de første virksomheder til at opnå certificeringen for deres produktion af tagpapløsninger indeholdende råmaterialet bitumen.

 

Administrerende direktør Peter Kranz kalder certificeringen for en milepæl, og at den kun vil inspirere Eurotag og Derbigum til at investere endnu flere ressourcer i bestræbelserne på at styrke deres forretningsmodel, hvor genanvendelse af byggemateriale er det centrale omdrejningspunkt.

 

”Det stopper ikke her for vores vedkommende. Vi ønsker at skabe fremtidens løsninger inden for tagpap, og det kan vi kun, hvis vi konstant tænker miljø og bæredygtighed ind i alt, vi foretager os,” siger Peter Kranz og fortsætter:

 

”Som aktør i byggebranchen har vi et ansvar, som vi ikke kan ignorere. Vi må og skal bidrage til reduktion af CO2-udledning, energiforbrug og anvendelse af nye råmaterialer, og det kræver, at der konstant er et fokus på gentænkning og videreudvikling af de processer, vi arbejder med.”

 

Guld, sølv og bronze
I forbindelse med Eurotags genanvendelsesproces genereres det helt nye råmateriale, Derbitumen, som efterfølgende indgår med op til 30 procent af det samlede materialeforbrug ved produktion af nyt tagpap.

 

For Derbigum NT’s vedkommende udgøres 25 procent af membranen af Derbitumen, ligesom der udelukkende benyttes vedvarende energi i produktionen.

 

For at opnå certificering med Cradle to Cradle har Derbigum NT skullet leve op til en række krav om bæredygtighed inden for de fem kategorier: Materialesundhed, produktcirkularitet, luftkvalitet og klimabeskyttelse, forvaltning af vand og jord samt social retfærdighed.

 

Derbigum NT opnåede guld for produktcirkularitet, sølv for forvaltning af vand og jord, mens det blev til bronze i de øvrige kategorier.