Nyhed d. 17.01.2017:

Bæredygtigt storskalaprojekt foldes ud i Hillerød 

Med de vidtstrakte nordsjællandske skove som kulisse og spirene på Frederiksborg Slot i Hillerød som en del af udsigten arbejder tagdækkere fra Tæt Tag Danmark-virksomheden Multi Tag Entreprise lige nu om kap med vinteren for at færdiggøre lukningen af tagfladen på en ny, stor lagerbygning til medicinalkoncernen Novo Nordisk.

 

16.000 m2 af tagmembranen Derbigum SP4 er der leveret til byggepladsen i Hillerød. Etlags-membranen, der er baseret på APP-polymerer og har to separate armeringslag af henholdsvis glasfibervæv og polyesterfilt, er valgt ud fra et ønske om lang holdbarhed og lave vedligeholdelsesudgifter. Med et bindemiddelforbrug på blot fire kg. pr m2 mod ni kg i en traditionel løsning med to lag tagpap udgør SP4-membranen også et bæredygtigt alternativ.

 

Opgaven er Multi Tag Entreprises hidtil største for medicinalkoncernen og har i gennemsnit lagt beslag på halvdelen af virksomhedens godt 30 tagdækkere. Det er størrelsen, som har gjort projektet ressourcekrævende, for grundlæggende er der ikke tale om en kompliceret opgave, fortæller Thomas Nagel, der er projektleder hos Multi Tag Entreprise.

 

- Fordi der tale om en lagerbygning er der er relativt få gennemføringer i tagmembranen, og de er grupperet i begrænsede områder. Det er med til at gøre arbejdet enklere, siger han.

 

Til gengæld er der tidskrævende tilpasning i forbindelse med 48 ovenlyskassetter, der skal sørge for naturligt lys i et afsnit af bygningen. Men da ovenlyskassetterne er koncentreret i et afgrænset område, medvirker det ifølge Thomas Nagel til at gøre arbejdet rationelt.

 

Selve lukningsarbejdet skal være afsluttet i slutningen af måneden. Herefter skal midlertidige inddækninger erstattes med permanente, inden tagdækkerne efter planen kan forlade byggepladsen i det tidlige forår.