Tagmembraner med lang levetid giver bedre totaløkonomi

Når Eurotag Danmark deltager på Ejendomsmessen i slutningen af april, er det med fuldt fokus på tagpapløsninger, som sikrer en sund totaløkonomi, reducerer bygningers energiforbrug og holder i mere end 40 år. Det betyder nemlig lavere udgifter til drift og vedligeholdelse for bygningsejere.

Vinteren sætter sine spor på bygninger, og det er nu i det spirende forår, man skal gribe chancen for at komme ud og give bygningerne lidt kærlig opmærksomhed. Løbende vedligeholdelse er som bekendt afgørende for bygningsejere og bygningsansvarlige, for det forhindrer, at slitage resulterer i regulær nedbrydning af bygningsdeles funktion.

 

Netop drift, vedligehold og løsninger, der holder i mange år er i centrum hos Eurotag Danmark. Det gælder for eksempel den bæredygtige tagmembran Derbigum, som Eurotag Danmark er eneforhandler af her i landet. Derbigum holder længere end normale tagpapløsninger og har derfor lavere udgifter til drift og vedligehold.

 

- Kvalitetsløsninger med lang levetid skal fortsat præge det danske byggeri, især når man taler vedligehold og drift af bygninger. Derbigum er helt unikt på markedet, fordi det er en tagmembran, der sikrer mindre vedligeholdelses- og driftsomkostninger. Den har den suverænt længste levetid, og derfor har Derbigum den bedste totaløkonomi regnet over hele tagets levetid, siger Peter Kranz, som er direktør i Eurotag Danmark. 

 

Totaløkonomi på dagsordenen

 

Netop drift og vedligehold af bygninger er temaet for den kommende Ejendomsmesse, som løber af stablen i Bella Center i slutningen af april. Messen henvender sig til ejendomsadministratorer, boligforeninger og bygningsejere. Eurotag Danmark udstiller på messen for at sætte fokus på, hvordan levetid og totaløkonomi hænger uløseligt tæt sammen.

 

- Vi har solid viden og know how, der gør, at vi kan rådgive bygningsejere, boligforeninger, arkitekter, bygherrer og ingeniører om totaløkonomiske løsninger i tagpap og tagmembraner, som har en lang levetid og som hjælper dem med vedligeholdelsesarbejdet, siger Peter Kranz, der ser frem til to inspirerende dage på Ejendomsmessen.

 

Tagrapporter giver bedre beslutningsgrundlag

 

Når man som bygningsejer eller bygningsansvarlig skal vedligeholde et tag kan det være et brugbart værktøj at få vurderet tilstanden på taget af en fagmand, som uforpligtende udarbejder en tagrapport. Tagrapporten dokumenterer tagets tilstand via billeder og tekst og den indeholder også løsningsforslag til udbedringer, hvis dette skønnes nødvendigt. Hvis der er behov for et helt nyt tag, gives der også pris på dette. Sådanne tagrapporter er langt mere udførlige end det typiske standardtilbud – og det giver i sidste ende boligejerne et bedre beslutningsgrundlag, mener tagpapleverandøren:

 

- Med tagrapporter får ejeren et rigtigt godt overblik over driftsbudgettet og totaløkonomien på tagløsningen. Og det er et vigtigt element, når man taler drift og vedligehold, slutter Peter Kranz.

 

Ejendomsmessen for drift & vedligehold af fast ejendom løber af stablen den 25. og 26. april i Bella Center.