Nyt samarbejde sikrer APP-tagdækningskurser på Learnmark Horsens

Både Learnmark Horsens og EUC Nordvestsjælland afd. Audebo har oplevet massiv tilslutning til de nye AMU-kruser i APP-tagpap, hvilket vækker glæde hos samarbejdspartneren Eurotag Danmark. Ifølge salgs- og regionschef Kenneth Sandbye skyldes den store interesse blandt andet de nye krav om bæredygtigt byggeri.

 

 De første af Eurotag Danmarks kurser i APP-tagpap er i januar og februar blevet revet væk. Det glæder salgs- og regionschef hos importøren af Derbigum tagpap, Kenneth Sandbye.  

 

— Det er et tegn på, at virksomhederne ser det som en god investering, hvilket det også er. Lærlingene får ny viden og værktøjer til, hvordan de arbejder med den bæredygtige APP-tagpap, og det sker i professionelle omgivelser med kompetente faglærer, siger salgs- og regionschefen.

 

Nye klimakrav på dagsordenen
Kurserne i APP-tagpap er blevet til i et samarbejde mellem Eurotag Danmark og uddannelsesstederne Learnmark Horsens og EUC Nordvestsjælland afd. Audebo. På kruserne arbejdes der med det bæredygtige APP-tagpap, og det taler ifølge Kenneth Sandbye helt naturligt ind i den aktuelle bæredygtige dagsorden.   

 

— Vi ser, at flere og flere ønsker at omstille sig i deres valg af materialer, og den store opbakning vidner dels om, at der er kommet større bevidsthed om nødvendigheden af en mere bæredygtig tilgang i byggebranchen, siger Kenneth Sandbye og uddyber:

 

— Bevidstheden og de konkrete bæredygtige handlinger vil vi gerne bakke op om, og vi er glade for at kunne bidrage med vores APP-tag, der har en lang dokumenteret levetid, og som er 100 procent genanvendeligt.

 

Han henviser til de nye krav i bygningsreglementet, der betyder nye loft for nybyggeriers CO2-aftryk, ligesom der skal laves livscyklusberegninger for alle nye bygninger.  

 

Branchen inviteres indenfor
For at imødekomme de nye branchekrav har det for Eurotag Danmark været vigtigt at kunne invitere et bredt publikum ind til kurserne. Tidligere har Derbigum-importøren afholdt kurserne i eget regi, mens de nu er tilgængelige for tagdækkere og elever i hele landet.  

 

Ønsket er at sprede budskabet om den bæredygtige APP-tagpap samt reducere den sidemandsoplæring, der har bredt sig i branchen.

 

— Branchen har et ry for at praktisere sidemandsoplæring. Det betyder, at tagdækkere lærer deres lærlinge op - selvom de ikke måske ikke selv har helt styr på alle teknikkerne. I længden er det en dårlig forretning for virksomheden og kunden, forklarer Kenneth Sandbye,

 

Han bakkes op af faglærer på Learnmark Horsens, Ib Kloster, der også mener, at budskabet om APP-tagpap skal bredes ud i branchen.

 

— Der skal være mere fokus på efteruddannelse, så vi er sikrer på, at næste generation af tagdækkere er opdateret på den nyeste viden i branchen, og jeg kan kun bifalde, at det sker med udgangspunkt i APP-tagpap, siger Ib Kloster.

 

Kursusdatoer for EUC Nordvestsjælland afd. Audebo:

 

Efterårskurser: 
Tagdækning - APP på skrå tage: mandag til fredag i uge 31
Tagdækning - APP på flade tage: mandag og tirsdag i uge 39

 

Kursusdatoer for Learnmark Horsens:

 

Efterårskurser:
Tagdækning - APP på skrå tage: mandag til fredag i uge 38
Tagdækning - APP på flade tage: mandag og tirsdag i uge 34