Cirkulært, genanvendt og godkendt: 100 procent genanvendeligt tagpap på toppen af Bella Center

I slutningen af 2022 installerede NR Green, dansk specialist i bæredygtige energiløsninger, et nyt solcelleanlæg på Bella Center i København. Men før installationen af solcelleanlægget var det nødvendigt at renovere det eksisterende tag på det 16.000 kvadratmeter store messecenter - og her var vores Derbigum NT tagpap det perfekte match for projektet.

 

Da Lasse Jensen, projektleder og ejer af NR Green, fik til opgave at stå i spidsen for renoveringen af det store 16.000 kvadratmeter tag på Bella Center, var han ikke i tvivl om, hvilket materiale der skulle anvendes.

 

Til at dække de mange kvadratmeter, som svarer til tre fodboldbaner, faldt valget naturligt på vores Cradle to Cradle certificerede Derbigum NT tagpap.

 

- Da vi havde vundet udbuddet om at renovere taget på Bella Center, vidste jeg, at vi skulle gå efter en løsning, der taler ind i den cirkulære tækning. Her var Derbigum NT fra Eurotag Danmark det oplagte valg. Som solcellevirksomhed er cirkulære løsninger et vigtigt element for os, og derfor ser jeg også Derbigum NT som det perfekte materialevalg for os, fortæller Lasse Jensen.

 

25 % af en Derbigum NT membran udgøres af Derbitumen, som udvindes af genanvendt tagpap. Derudover benyttes der udelukkende vedvarende energi i produktionen af tagpappen, ligesom produktet er 100 procent genanvendeligt.

 


Den gode kvalitet går igen

 

Men det er ikke kun den grønne profil, der forbinder tagpappen og NR Green. Gennem tidligere projekter har de allerede stiftet bekendtskab med tagpappen og især bemærket den gode kvalitet, der ikke kun gør det nemt at arbejde med, men også sikrer et flot og holdbart resultat.

- Vi har haft fornøjelsen af at arbejde med Derbigum NT i vores tidligere projekter, og vi har været utroligt tilfredse med kvaliteten af tagpappen. Den er simpelthen af en meget høj standard. Vi har oplevet, at tagpappen er utroligt holdbar, hvilket har været en stor fordel for os i vores arbejde på det her projekt, siger Lasse Jensen.

 

 

Man kommer meget hurtigere derudaf

 

Før solcelleanlægget kunne blive en smuk og grøn udsmykning på den 16.000 kvadratmeter store tagflade, måtte taget sikres med omhu. Projektleder og ejer af NR Green, Lasse Jensen, ringede derfor til tagdækkeren og ejeren af ProTag APS, Magnus Ingemansen, der fik til opgave at udføre monteringen.

 

Og fra tagdækkerens perspektiv er der også stor tilfredshed med valget af materialet, der ifølge Magnus Ingemansen bidrog til, at de kunne komme i gang og færdiggøre arbejdet hurtigst muligt:

 

- Ved andre tagpaptyper er der ofte en ventetid, da tagpappen skal lægges over flere gange. Med Derbigum NT kom vi udenom den situation, fordi vi kunne ’nøjes’ med at lægge det en enkelt gang, hvilket betyder, at man kan komme meget hurtigere derudaf, fortæller Magnus Ingemansen.

 

Det tagintegrerede solcelleanlæg, som er det første af sin slags på Sjælland, stod færdigt i starten af 2023 og producerer efter installationen 2,79 MW - det er omtrent det samme som det årlige strømforbrug 537 husstande med to voksne og to børn.

 

Foto: før og efter det nye tag.

Foto: før og efter det nye tag.