Pressemeddelese d. 25.04.2018:

Bedre bygningsdrift starter på taget

 

Fremtidens ejendomsbranche er lige nu i fokus ved den højaktuelle Ejendomsmesse i Bella Center, der slog dørene op for få timer siden. ”Som producenter er vi nødt til at skubbe byggeriet i en retning, hvor materialerne tænkes ind i et totaløkonomisk perspektiv, der tager højde for hele bygningens levetid”, lyder det fra udstilleren Eurotag Danmark. 

 

Der står højaktuelle temaer som totaløkonomi, energioptimering og bæredygtighed på programmet ved Ejendomsmessen, som lige nu afvikles i Bella Center i København. Og det er parametre, som det danske byggeri for alvor har fået øjnene op for, hvis man dømmer ud fra den store interesse, som bliver udvist af de mange arkitekter, rådgivere, facility managers og bygherrer, der lige nu gæster messen.

 

En tydelig tendens


Eurotag Danmark, der har indtaget messen med tagpapproduktet Derbigum, som beklæder millionvis af m2 tag overalt i verden, mærker tydeligt denne interesse og ser samtidig en klar tendens blandt de besøgende. Peter Kranz, der er adm. direktør hos tagpapleverandøren, glæder sig derfor over en velbesøgt messestand – ikke mindst fordi den er et udtryk for, at sund økonomi og miljøhensyn er i høj kurs i branchen.

 

- Vi oplever en overvældende interesse for materialer, der sikrer en sund totaløkonomi, reducerer bygningers energiforbrug og har en lang levetid. Det er alt sammen områder, som stadig flere i byggeriet får øjnene op for – og det er områder, hvor vi er langt fremme i skoene, siger han og fortsætter:

 

- Som producenter er vi nødt til at vise vejen og skubbe byggeriet i en retning, hvor materialerne tænkes ind i et totaløkonomisk perspektiv, der tager højde for hele bygningens levetid. Det er derfor afgørende, at produktudviklingen tager afsæt i en helhedstænkning, som sikrer, at både byggeprocessen og ikke mindst den efterfølgende drift og vedligeholdelse er så fornuftig en investering som muligt. Det er bl.a. denne agenda, som står højt på vores dagsorden, og som vi glæder os til at dele med de besøgende de kommende dage. 

 

Kvalitetsmaterialer skal kunne meget


På Ejendomsmessen kan de mange besøgende få syn for sagen, hvad angår langsigtet helhedstænkning. Eurotag Danmark fremviser nemlig en bred vifte af energi- og CO2-reducerende tagmembraner fra den Cradle-to-Cradle-certificerede Derbigum-leverandør. Og at der er noget at hente her, er Peter Kranz ikke i tvivl om:

 

- Kvalitetsmaterialer skal kunne mere end at reducere det miljømæssige fodaftryk, give plus i det grønne regnskab og sikre komforten for bygningens brugere. Derfor er materialernes performance, hvad angår holdbarhed og krav, afgørende. Og med ca. tre årtiers erfaring i ryggen kan vi levere løsninger, der sikrer mindre vedligeholdelses- og driftsomkostninger, og som holder i mere end 40 år, afslutter han.