Tagdækkerne i Tæt Tag-samarbejdet har haft rygende travlt i 2016, og de gode takter ser ud til at fortsætte i år. Flere spændende projekter er afsluttet og nye er på vej.
Forårets komme har sat ekstra fart i både nybyggeri og renoveringsprojekter, og over hele landet har tagdækkere i Tæt Tag-samarbejdet travlt med at lægge tagpap på helt nye tagkonstruktioner eller udskifte eksisterende tagpapdækninger. Det mærkes tydeligt på Eurotags hovedkvarter i Aarhus-bydelen Åbyhøj, hvor der lige nu bliver sendt masser af Derbigum-tagpap ind ad porten og ud på byggepladserne igen.
- Selv om der bliver bygget vinteren igennem, giver foråret altid et løft i aktiviteten. Men sæsonudsving er ikke nok til at forklare den aktuelle fremgang. Eurotag og tagdækkerne i vores netværk har været inde i en stærk udvikling, i takt med at krisen lige så stille har sluppet sit tag. Den udvikling ser ud til at tage yderligere fart nu, siger adm. direktør Peter Kranz.
Vælger bæredygtige materialer
Ud over en generelt høj aktivitet, der har sendt antallet af beskæftigede i byggesektoren op på det højeste niveau i otte år, glæder Peter Kranz sig over et kvalitetsløft og et øget fokus på bæredygtighed og miljø i valget af materialer til renoveringsprojekter.
- Vi ser en tendens til, at eksisterende bygninger, som i sin tid har fået pålagt en traditionel tolags- tagpapløsning, i stigende grad bliver renoveret med mere avancerede løsninger med ét lag. Det skyldes dels et øget fokus på bæredygtighed, dels den meget lange levetid, der kan forventes, når man vælger en højkvalitetsløsning med materialer fra Derbigum, siger Peter Kranz.
Tagdækkere skabte grundlag for skiterræn
Hen over vinteren har Tæt Tag-tagdækkere blandt andet lagt Derbigum SP4-etlagsmembran på et højisoleret tag på en produktionsbygning i Hillerød. I Københavns Sydhavn har en renovering og nyindretning af et kontorhus også fået ny Derbigum-belægning. Og i den helt spektakulære afdeling har Tæt Tag-tagdækkere i en daglig kamp mod tyngdekraften og vejrliget i op til mere end 80 meters højde lagt 13.000 m2 Derbigum GC Antiroot-membran på et stærkt skrånende betontag. Taget dækker det affaldsbaserede energianlæg Amager Ressource Center og skal ifølge planen sidst på året være forvandlet til et 500 meter langt kunstigt skiterræn med grønne naturområder og klippeblokke til at fuldende illusionen om et naturligt bjerglandskab. I Aarhus har kommunen valgt Derbigum ud fra en miljø- og klimabetragtning til taget på en nybygget indendørs skydebane.
Pipelinen af kommende opgaver lover også godt, konstaterer Peter Kranz. Han glæder sig blandt andet over, at der er valgt Derbigum til en netop påbegyndt renovering af 10.000 m2 tagflade i erhvervsområdet Priorparken i Brøndby.